Kárpitozott bútorok és bútorkészítési technikák

A karpitosok

Kárpitozott bútorok a filmekben

2019. március 25. - Bútormester

Izgalmas berendezési tárgyak a moziban

james bond karpitozott fotelA filmek nem csupán szórakoztatnak és kitalált történeteket mesélnek el, hanem korrajzot is készítenek. A történetek helyszínei nemcsak árnyalják a mondanivalót, gyakran sokkal mélyebb jelentéseket is hordoznak. A jó berendezés, a megfelelően kiválasztott bútordarabok segítenek kialakítani a nézői hangulatot, ami a történet értelmezését is befolyásolja.

A népszerű filmekben nem mindig csak szimpla kellékbútorokat láthatunk, egy-egy berendezési tárgy az iparművészet valódi remeke.

Knoll Barcelona fotel és James Bond

A Knoll Barcelona szék a kárpitosok általkészített egyszerű remekmű. A James Bond által használt bútordarab állványzata minimális, a két hatalmas párna látványa határozza meg.

A Mies van der Rohe által készített, kézzel hegesztett, csővázas szék könnyen mozgatható, egyszerű dizájnú. A megjelenés karakterét a kárpit színe és minősége adja. A 20-as évektől gyártott bútordarab acélcsővázas és króm csővázas kivitelben készülhet.knoll fotel

Napjainkban ez a bútordarab több millió forintot is érhet, ha kifogástalan állapotban van.

A filmkészítésben azért kedvelt, mert kényelmes és praktikus, tekintélyt sugárzó berendezései tárgy, mégsem vonja el a figyelmet a jelenet szereplőiről.

A felújított James Bond filmek kedvelt berendezési tárgya.

Charles & Ray Eames fotel

A Charles & Ray Eames által készített fotel 1956-tól népszerű a kényelmes bútordarabokat keresők körében. A jacaranda-fából és bőr kárpittal készülő fotel a gazdagság és hatalom szimbóluma volt a 60-as évek Amerikájában.doctor housefotel

A vastagon kárpitozott fotel kedvelt bútordarabja volt a Doktor Hause filmsorozatnak.

Arco Floore lámpa

A Flos Arco Floor lámpája egyedi hangulatot kölcsönöz a filmekben, ezért is alkalmazták előszeretettel a „Vasember” és a „James Bond” készítői is. A 2,35 méter magas és 2,2 méter széles lámpa népszerűsége már több mint ötven éve töretlen. A hatalmas ív miatt nehéz márványtalapzatával együtt 65 kilogrammos berendezési tárgyat nem a gyakori lakásátrendezők számára találták ki. Nemcsak a James Bond filmek kellékesei kedvelték, a Vasember forgatásán is gyakran megjelent.

A vastagon kárpitozott, nehéz bútorok a titkos ügynökök, orvosok vagy nehézfiúkat megjelenítő filmek gyakori kellékei.vasember lampa

A bejegyzés trackback címe:

https://akarpitosok.blog.hu/api/trackback/id/tr4914714663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása